werkplekaanpassingen_werkwijze2

Werkwijze

Zodra wij een verzoek om een werkplekaanpassing krijgen, nemen we direct contact op met de werknemer en maken we een afspraak voor een werkplekonderzoek.
Met behulp van een proefstoel die we meenemen, kunnen we dan gaan passen en meten. Zo krijgen we inzicht in de uitdagingen en wensen/behoeftes van de gebruiker. We houden hierbij natuurlijk ook rekening met de complete werkplek zoals (bureau)tafel, beensteun of andere hulpmiddelen.

 

Van werkplekonderzoek naar werkplekaanpassing

Vervolgens worden de bevindingen van het werkplekonderzoek omgezet in een voorstel. Soms is een kleine aanpassing van een bestaand product voldoende. Denk bijvoorbeeld aan een aangepaste zitting, armlegger of aanpassing van de rugleuning.
Soms komen we tot de conclusie dat een volledig nieuw product de juiste oplossing is.

Welke oplossing er ook gekozen wordt, alle aanpassingen worden in onze eigen werkplaats uitgevoerd.
Zodra de producten gereed zijn, leveren we de deze persoonlijk bij de werknemer af. Waar nodig, krijgt deze persoon extra uitleg en instructies over het gebruik ervan.

Uiteraard zorgt Werkplekaanpassingen voor een goede terugkoppeling naar de opdrachtgever, bedrijfsarts of fysiotherapeut.
Samen leren denken in mogelijkheden ipv beperkingen is kennis vergroten.

Beensteun voor twee benen

Maak een afspraak voor een werkplekonderzoek en verbaas u over de mogelijkheden!

Regelmatig krijgen we verzoeken voor beensteunen en dit keer kwam de vraag om een werkplek te bezoeken waar dit ook nodig was. De medewerker had nu een krukje met een kussen erop als noodoplossing, maar dit werkte niet echt….
Lees verder